Catalog oferte Mr. Bricolage
Card Avantaj

Vopsele de efect

Daca vrei mai mult decat un perete vopsit simplu, uni, afla ca ai la dispozitie o multime de tipuri de vopsele decorative de efect cu ajutorul carora iti vei crea casa visurilor tale. Alege acea vopsea care iti place cel mai mult, si care se potriveste cu stilul pe care vrei sa-l abordezi.

1. IRIS CREATIVE: ai ocazia sa iti dovedesti creativitatea, pentru ca efectele decorative sunt simplu de realizat si variantele cromatice nelimitate. Peste un strat de baza, se da cu LAZURA , care se modeleaza pentru obtinerea efectelor, cu ajutorul unor instrumente care lasa diverse tipuri de urme.

2. PAILLETTE, vopsea cu paiete colorate. Da un aspect trendy in holuri si scari. Se aplica cu trafaletul si se niveleaza cu o spatula.

3. ROSE DE VENT, vopsea acrilica mata, sablata, colorata. Se aplica obligatoriu peste fixatorul in aceeasi nuanta. Peretii capata un aspect nisipos, cu diferente de textura, cu efecte de nuantare si jocuri de lumini si umbre. Este un efect foarte frumos, care se potriveste in interioare decorate in orice stil – clasic sau modern.

4. TORCHIS da peretilor un aspect puternic rustic, foarte texturat. Aminteste de peretii din lut de la tara, facuti cu mana. Se aplica cu mana sau cu fierul de glet. Pentru o finisare cu patina folositi ceara alba sau colorata prin pigmentare.

5. LES MURS DE TOSCANE este un glet alb, decorativ, care da textura peretilor. Se aplica cu spaclul, fierul de glet, trafaletul sau bidineaua pentru a crea efectul dorit. Apoi se da LAZURA acrilica gata colorata sau ceara Andalouses – se pigmenteaza in functie de culoarea dorita. Este un efect care creeaza pereti texturati si patinati. 

6. GLACIS este o lazura decorativa cu care se patineaza, se invechesc peretii. Este o substanta transparenta, care se pigmenteza pentru a se colora, in nuanta dorita. Se aplica cu pensula, buretele natural sau chiar cu o carpa sifonata, peste un strat de vopsea dat in prealabil (poate fi o vopsea normala sau una texturata precum Murs de Toscane). Se pot da mai multe straturi, in nuante usor diferite, pentru a da profunzime patinei. Este un efect foarte bun pentru interioarele clasice, de inspiratie franceza (Provence) sau italiana.

7. KARACTER este o vopsea decorativa care da textura peretelui, si un aspect de perete din ciment, din beton. De aceea se potriveste unui interior clasic, rustic, dar si unui interior modern.

Vopsele speciale

In afara de pereti, poti vopsi si elemente mult mai dificile, precum pardoseala, metalul etc. Sunt suprafete care pun multe conditii din punct de vedere tehnic, dar datorita unor vopsele speciale, acum poti sa le dai cam orice culoare vrei, si sa le integrezi astfel in decorul frumos pe care l-ai realizat.

1. Vopsea pentru sol, pentru trafic intens, fara miros, in culori luminoase. Este impermeabila, rezistenta la pete, zgarieturi, socuri, etc. Se aplica direct pe ciment, beton, parchet, gresie.

2. Vopsea pentru sol trafic extrem, special conceputa pentru garaje si subsoluri.

3. Vopsea de sol pentru terase si balcoane: este o vopsea acrilica, cu o puternica rezistenta la agresiunile climatice si abraziune, la UV, dilatari ale suportului, zgarieturi, socuri, trafic mediu. Nu are miros, se usuca rapid.

4. Vopsea AQUA STOP, pentru lemn exterior. Este microporoasa, rezistenta la intemperii si umiditate, protectie UV. Fara miros, se usuca rapid. Se aplica direct pe lemnul nou sau vechi fara decapare prealabila.

5. Vopsea antirugina, rezistenta la socuri si dilatarea metalului, fara sa se crape. Nu curge. Disponibila intr-o gama larga de culori.
6. Vopsea antimucegai pentru baie si bucatarie, gata colorata, disponibila intr-o gama larga de nuante.