Catalog oferte Mr. Bricolage
Card Avantaj

Unelte Scule

In Fisele de Recomandare de mai jos veti gasi sfaturi pentru utilizarea corecta si eficienta a catorva unelte si scule. Destinate in principal unui utilizator incepator, nu ezita sa le rasfoiesti chiar daca esti deja un cunoscator in materie.

Ascuţirea

AscuţireaToate sculele cu tăiş au nevoie să fie ascuţite cu regularitate. Dacă ascuţirea perfectă a unei foarfeci de grădină, a unui cuţit de rindea sau a unei dălţi de tâmplar necesită o adevărată îndemânare, cu puţină răbdare puteţi ascuţi toate instrumentele cu tăiş din atelierul şi grădina dumneavoastră.

Descarcă ghidul

Fierăstrăul circular

Fierăstrăul circularFierăstrăul circular este un instrument conceput pentru debitarea lemnului şi derivatelor sale, plăci aglomerate, scânduri, furnir, etc. Destinat efectuării rapide şi precise de tăieturi drepte, fierăstrăul circular este o maşină puternică, uşor de folosit dacă se respectă câteva reguli elementare.

Descarcă ghidul

Maşina de frezat

Maşina de frezatMaşina de frezat este o maşină electroportativă ce permite utilizatorului să se lanseze în adevărate lucrări de tâmplărie, fără a dispune de o maşină de atelier. Ea vă permite într-adevăr să executaţi caneluri, şanfrenuri, netezirea unui placaj, etc.

Descarcă ghidul

Pilirea

PilireaPilirea are rolul de a da o formă precisă unei piese metalice. Ea constă în îndepărtarea micilor bucăţi de metal cu o pilă, fabricată din metal mai dur decât cel prelucrat. Lama striată acţionează ca o serie de mici rindele. O pilă este constituită dintr-o lamă şi un mâner. Există un foarte mare număr de pile diferite (câteva zeci) utilizate de profesioniştii în metalurgie, lăcătuşărie, mecanică….

Descarcă ghidul

Procesul sudurii cu arc electric

Procesul sudurii cu arc electricSudarea cu arc electric pentru asamblarea pieselor din oţel şi repararea obiectelor din oţel. Ansamblarile obţinute sunt foarte rezistente, deoarece oţelul este topit, iar cele două elemente sudate formează un corp comun.

Descarcă ghidul

Procesul sudurii cu gaz

Procesul sudurii cu gazSudarea cu gaz (cu flacără) constă în asamblarea metalelor printr-un metal de adaos topit. În funcţie de tipul pieselor ce trebuie asamblate şi de rezistenţa necesară, se folosesc diferite tehnici şi diferite materiale.

Descarcă ghidul

Sfaturi şi secrete de găurire

Sfaturi şi secrete de găurireStrăpungerea oricărui material este simplă dacă dispunem de o bormaşină bună şi de burghie bune. Cu toate acestea, rezultatul nu este întotdeauna perfect, deoarece anumite străpungeri necesită o tehnică specială. Anumite sfaturi şi secrete ale meşterilor pot uşura munca celor ce repara şi le permit să reuşească în toate incercarile de gaurire a oricărui material.

Descarcă ghidul

Străpungerea zidărieri şi a betonului

Străpungerea zidărieri şi a betonuluiBetonul a devenit unul dintre cele mai utilizate materiale în construcţii, la temelii, ziduri, pereţi verticali, dale de pardoseală, grinzi orizontale, bârne. Principala sa calitate fiind rezistenţa, calitate care devine uneori un inconvenient, atunci când vrem să dăm o gaură. Un material adaptat şi câteva reguli tehnice vă vor permite să străpungeţi uşor orice beton.

Descarcă ghidul

Utilizarea corectă a fierăstrăului pendular

Utilizarea corectă a fierăstrăului pendularFierăstrăul pendular este o maşină electrica portabila polivalentă ce permite tăierea cu precizie a majorităţii materialelor şi efectuarea tuturor tipurilor de tăieturi: drepte, curbe, în fereastră, oblice… Uşor de utilizat şi foarte manevrabil, fierăstrăul pendular este indispensabil.

Descarcă ghidul

Utilizarea corectă a rindelei electrice

Utilizarea corectă a rindelei electriceRindeaua electrică are rolul de a netezi o suprafaţă de lemn, de a obţine un falţ sau un şanfren, de a rectifica o margine de uşă… Este la fel ca rindeaua manuală, numai că este în acelaşi timp mai rapidă, mai eficientă şi mai uşor de utilizat. Este, totuşi, un instrument cu cuţit ce poate constitui un anumit pericol, de aceea ea trebuie folosită corect.

Descarcă ghidul