Catalog oferte Mr. Bricolage
Card Avantaj

Feronerie

Fie ca e vorba de suruburi, cuie, dibluri, broaste sau balamale, in Fisele de Recomandare de mai jos vei gasi o sumedenie de sfaturi interesante care sa te ajute sa simplifici toate lucrarile ce au legatura cu acestea si care sunt extrem de necesare unui camin.

Asamblarea prin înşurubare

Asamblarea prin înşurubarePrintre numeroasele tehnici de asamblare pe care orice pasionat de reparaţii trebuie să le stăpânească pentru a uni două sau mai multe piese, fixe sau mobile, între ele, asamblarea bulonată este o tehnica eficienta. Ea conferă o rezistenţă excepţională, permiţând un montaj şi un demontaj facil. Asamblarea prin isurubare necesită diferite instrumente. Materialele de acelaşi tip (oţel pe oţel…) sau montajele mixte (lemn pe oţel, oţel pe zidărie…) pot fi bulonate în majoritatea cazurilor. Trei elemente permit bulonarea: şurubul, piuliţa şi şaiba.

Descarcă ghidul

Înlocuirea unei broaşte încastrate

Înlocuirea unei broaşte încastrateÎn general, uşile interioare pe care le cumpărăm sunt prevăzute la origine cu o broască încastrată de tip standard cu zăvor cu jumătate de cursă, cu cheie simplă. Este simplu să obţineţi o închidere mai eficientă şi o mai bună securitate prin înlocuirea acestei broaşte cu o broască încastrată cu carcasă pentru cilindru de siguranta.

Descarcă ghidul

Montarea balamalelor aruncătoare

Montarea balamalelor aruncătoareBalamalele invizibile sunt denumite astfel deoarece nu se văd atunci când uşa este închisă. Ele sunt folosite în mod curent pentru corpuri de mobilă de bucătărie şi baie. Montarea lor necesită metodă şi precizie, la fel ca şi cea a unei închizători magnetice care vine să completeze echipamentul uşii corpului de mobilă.

Descarcă ghidul

Montarea diblurilor

Montarea diblurilorPentru a fixa ceva pe perete, tavan sau podea, folosim dibluri. Alegerea diblurilor este ceva mai greu de făcut deoarece nu folosim acelaşi tip pentru fixare într-un material tare sau într-un material moale, şi nici pentru a fixa într-un perete plin sau într-un perete cu gol interior.

Descarcă ghidul

Montarea unei broaşte aplicate

Montarea unei broaşte aplicateBroasca aplicată este un model tradiţional cu o estetică “în stil vechi”, dar care oferă o securitate la fel de bună ca şi broasca încastrată. Puteţi alege acest tip de broască pentru uşile de la intrare din lemn masiv.

Descarcă ghidul

Sporirea securităţii unei uşi

Sporirea securităţii unei uşiNu toate uşile de casă sunt blindate sau rezistente la efracţie. Cu toate acestea, sunt suficiente câteva lucrări simple pentru a mări securitatea unei uşi bune de lemn. Un butuc de siguranţă va fi însoţit de o broască de siguranţă, iar un vizor va evita celebra întrebare: Cine este?

Descarcă ghidul