Catalog oferte Mr. Bricolage
Card Avantaj

Electrice

De cele mai multe ori lucrarile la instalatia electrica dau batai de cap sau mai rau, ajung sa reprezinte o etapa in amenajarile interioare la care nu se incumeta oricine. Cu ajutorul sfaturilor din Fisele de Recomandare de mai jos veti vedea ca nu este deloc greu. Urmati cu atentie si rabdare pasii indicati si proiectul va fi gata mai repede decat va imaginati.

Electricitatea în baie

Electricitatea în baieBaia este o încăpere ce prezintă riscuri deosebite pentru persoane, deoarece conductivitatea electrică a corpului uman creşte foarte tare atunci când este umed. Aceleasi riscuri exista şi atunci când cada sau duşul sunt integrate într-o cameră.

Descarcă ghidul

Încastrarea unui spot pe tavan

Încastrarea unui spot pe tavanLa construcţiile noi cu dale de beton, la renovările de tavane vechi deteriorate sau prea înalte, plafoanele false din placă de gips-carton sunt utilizate în mod frecvent de către profesionişti. Spaţiul astfel rezultat permite realizarea unei iluminări încastrate estetice, eficiente şi discrete cu ajutorul spoturilor.

Descarcă ghidul

Instalaţiile electrice

Instalaţiile electriceO instalaţie electrică este alcatuita din diferite circuite. Instalaţia fiecărui circuit cuprinde trei conductoare de aceeaşi secţiune: un conductor de protecţie (de pământ) bicolor verde/galben, un conductor nul de culoare albastră şi un conductor de fază de o altă culoare decât galben, verde sau albastru.

Descarcă ghidul

Legarea la pământ şi priza de pâmănt

Legarea la pământ şi priza de pâmăntLegarea la pământ constă în conectarea la o priză de pamant, printr-un fir conductor, a maselor metalice ce riscă să fie puse în mod accidental în contact cu curentul electric ca urmare a unei lipse de izolatie. Pe de o parte, legarea la pământ permite trecerea curenţilor de scurgere fără pericol. Pe de altă parte, în asociere cu un dispozitiv de întrerupere automată (disjunctor diferenţial), aceasta asigură scoaterea de sub tensiune a instalaţiei electrice.

Descarcă ghidul

Tabloul electric şi circuitele

Tabloul electric şi circuiteleUn circuit electric este constituit din conductori (fire sau cabluri) şi aparataj (prize, disjunctoare…) care sunt protejate de aceeaşi siguranţă sau acelaşi întrerupător. O instalaţie cuprinde atâtea circuite câte aparate de protecţie cuprinde tabloul electric, indiferent că este vorba de disjunctoare sau de siguranţe cu cartuş fuzibil.

Descarcă ghidul