Catalog oferte Mr. Bricolage
Card Avantaj

Decoraţiuni

Acum iti poti personaliza casa si camera dupa placul inimii si cat de des iti doresti. Nu lasa dificultatea unor proiecte sa te impiedice. Descarca Fisele de Recomandare de mai jos si iti poti realiza singur finisajele si stilurile dorite.

Aşezarea mochetei şi a altor materiale flexibile

Aşezarea mochetei şi a altor materiale flexibileAşezarea unui material de acoperire pe o suprafată plana de dimensiuni mari este o operaţiune destul de simpla şi rapida dacă procedam metodic. Tehnica de aşezare este identică cu cea pentru materialele de acoperire ale suprafeţelor plane obişnuite, fie că sunt textile (mochetă, din stofa…) sau plastice (PVC…).

Descarcă ghidul

Aşezarea mochetei dub formă de dale

Aşezarea mochetei dub formă de daleMocheta sub formă de dale prezintă aceleaşi avantaje şi acelaşi confort ca şi mocheta tradiţională dintr-o singură bucată. Totuşi, aceasta va permite, fără să fie nevoie să transportaţi materiale grele, să creaţi un decor sau să înlocuiţi cu uşurinţă o parte tocită, limitând inevitabilele deşeuri. Operaţiunea este simplă, este vorba mai ales de a începe bine!

Descarcă ghidul

Ceruzarea

CeruzareaLa origine, ceruza este un carbonat de plumb numit şi “alb de plumb” sau “alb de argint”. El era utilizat pentru crearea unui efect pe mobilă. Ceruza fiind foarte toxică, a fost interzisă, însă există produse ce nu prezintă pericol şi uşor de folosit pentru a obţine acelaşi rezultat.

Descarcă ghidul

Decaparea vopselei

Decaparea vopseleiCând o vopsea veche se cojeşte, este coaptă sau se desface în fâşii, trebuie ca înainte de orice intervenţie să o eliminaţi printr-o operaţie de decapare, pentru a curăţa suprafaţa în vederea acoperirii cu un nou strat de: vopsea, lac etc.

Descarcă ghidul

Încleierea lemnului

Încleierea lemnuluiÎncleierea este o tehnică de asamblare a lemnului folosită în tâmplărie. Cleiul este folosit şi pentru repararea obiectelor din lemn. După caz, respectiv tâmplărie interioară, tâmplărie exterioară, obiecte lamelare … se folosesc cleiuri diferite.

Descarcă ghidul

Lăcuirea parchetului

Lăcuirea parchetuluiLăcuirea unui parchet are triplă funcţionalitate: creşte rezistenţa acestuia la agresiuni şi uzură precum şi la murdărire, îmbunătăţeste aspectul, conferindu-i strălucire şi, în fine, uşureaza întreţinerea. A existat o perioadă în care lăcuirea unui parchet se efectua de către specialişti cu produse amestecate, dificil de utilizat. Astăzi progresul în materie de răşini permite fabricarea de lacuri mono-compuse de o rezistenţă excelentă.

Descarcă ghidul

Lipire pentru asamblare şi de reparaţii

Lipire pentru asamblare şi de reparaţiiTehnologia a permis punerea la punct a unor cleiuri având caracteristici tehnice excepţionale. Cu anumite cleiuri speciale, este posibil de acum să lipim majoritatea materialelor.

Descarcă ghidul

Lipirea dalelor adezive

Lipirea dalelor adeziveDalele autoadezive nu necesită utilizarea unui lipici suplimentar. Înainte de orice operaţiune, asiguraţi-vă că suprafaţa este plană, tare, uscată şi neprăfuită. Dacă este necesar, folosiţi un grund de netezire. Aplicarea lor este destul de simplă cu condiţia de a se realiza un traseu precis al lipirii dalelor si de a se respecta câteva reguli.

Descarcă ghidul

Montarea acoperirii speciale pentru pereţi

Montarea acoperirii speciale pentru pereţiMontarea învelişurilor de perete textile sau plastice se aseamănă foarte mult cu montarea tapetului, însă se aplică tehnici diferite în funcţie de înveliş, mai ales în ceea ce priveşte lipirea.

Descarcă ghidul

Montarea tapetului

Montarea tapetuluiTapetul, în diferitele sale variante, este un material decorativ. Montarea sa se face uşor, cu condiţia să dispuneţi de câteva instrumente şi să respectaţi metoda pe care o prezentăm în această Fişă de Recomandare. Peretele (sau suprafaţa de tapisat) trebuie să fie netedă, sănătoasă, uscată şi curată. În caz contrar, va trebui pregătit înainte de montarea tapetului.

Descarcă ghidul

Montarea unei galerii pentru perdele

Montarea unei galerii pentru perdeleGaleria de perdele este astăzi un element important de decor al ferestrelor. Se preferă adesea galeria decorativă, cu bare din lemn, metal sau plastic, in locul celei cu sina însă principiul de montare este acelaşi pentru diferitele tipuri de galerii.

Descarcă ghidul

Pregătirea pereţilor şi tavanelor înainte de decorare

Pregătirea pereţilor şi tavanelor înainte de decorareDacă acoperiţi un perete sau a un tavan cu vopsea, tapet sau autocolant, o faceţi pentru a-l decora. Pentru a reuşi decorarea, trebuie ca peretele să fie pregătit pentru aplicarea stratului decorativ.

Descarcă ghidul

Tratarea lemnului

Tratarea lemnuluiLemnul este un material natural care are dusmani naturali care ii modifica aspectul, structura sau care chiar pot sa il distruga. Este indispensabil sa protejati lemnul pentru a-i pastra calitatile si aspectul.

Descarcă ghidul

Vopsirea cu pistolul

Vopsirea cu pistolulVopsirea cu pistolul permite acoperirea uniforma si rapidă cu vopsea a unor suprafeţe mari. Practic putem vopsi sau lăcui orice cu pistolul: caroseria unei maşini, un perete sau tavan, un oblon, un radiator sau mobilă.

Descarcă ghidul

Vopsirea metalelor feroase

Vopsirea metalelor feroaseVopsirea metalelor feroase (fier moale, oţel, fontă) este necesara pentru prevenirea ruginirii rapide în prezenţa aerului umed din exterior sau interior. Aşadar, metalul trebuie pregătit, apoi protejat înainte de a fi vopsit.

Descarcă ghidul

Vopsirea unei pardoseli de ciment

Vopsirea unei pardoseli de cimentPardoselile de ciment au două mari defecte: se pătează foarte uşor şi colecteaza praf în permanenţă. Betonul sau mortarul de şapă si cimentul se mananca şi de degradeaza treptat, formând praf. O pardoseală de ciment nu trebuie lăsată niciodată ca atare, chiar dacă este vorba de o pardoseală de pivniţă, de garaj, de spălătorie… Aceasta trebuie protejata de un înveliş: mochetă, vinil, parchet lipit sau vopsea. Vopsirea unei pardoseli de ciment se face uşor şi este de două ori mai eficientă deoarece vopseaua va decora pardoseala şi în acelaşi timp o va proteja de uzură, de pete şi va fi mai uşor de întreţinut.

Descarcă ghidul

Vopsirea

VopsireaAplicarea vopselei lucioase pentru a obţine un efect lăcuit este, fără îndoială, operaţiunea de vopsire cea mai delicată. Putem vopsi şi un perete sau un tavan, însă adesea acest aspect lucios de „oglindă” este rezervat mobilei sau tâmplăriei. Vopsirea necesită răbdare şi îndemânare şi se efectuează în două etape: mai întâi prepararea, apoi aplicarea vopselei.

Descarcă ghidul

Zugrăvirea pereţilor şi tavanului

Zugrăvirea pereţilor şi tavanuluiPentru a zugrăvi un perete şi un tavan, trebui mai întâi să vă asiguraţi că suprafaţa de zugrăvit este pregătită. Ea trebuie să fie sănătoasă, curată şi uscată. Apoi protejaţi suprafeţele care nu trebuie zugrăvite. Acoperirea cu zugrăveală este adesea cea mai rapidă operaţiune, cu condiţia să puneţi aplicare metoda cea bună.

Descarcă ghidul